Talenthouse Capelle

>> Cultuurpodium Capelle

workshops

KNOWLEDGE IS POWER! BEATS, RHYMES & LIFE IS NIET ALLEEN EEN NAAM, MAAR DE MANIER WAAROP CAPSLOC KIJKT NAAR DE WERELD. DE BEATS ZIJN HET BONZENDE HART, DE RHYMES ZIJN DE STEM EN LIFE IS WAT JE VOELT, DEELT EN LEERT.

Het pilot traject van Beats, Rhymes & Life ging van start op 22 mei 2015. Een groep van 15 jongeren heeft als eerst aan het volledige traject meegedaan. Hierna hoopt CAPSLOC Beats, Rhymes & Life voort te kunnen zetten als structurele activiteit.

PILOT TRAJECT

De jongeren die meegedaan hebben aan het pilot traject, hebben zich ontwikkeld in het produceren van muziek en werkten samen naar een eindresultaat toe. Het traject was gratis, maar CAPSLOC heeft enkel gemotiveerde jongeren (16 tot 23 jaar) toegelaten die actief aan het hele traject mee wilden doen. Voordat de jongeren deel mochten nemen, moesten zij eerst aantonen gemotiveerd te zijn. Dit is vrij opgevat en kon in de vorm van een brief, een rap of andersoortige presentatie. Hierna zijn zij uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en werd er een selectie gemaakt.

De deelnemers hebben in 11 weken, iedere week een les gevolgd, gebaseerd op de diverse disciplines binnen de hiphop scene. Uiteindelijk is toegewerkt naar het opnemen van een videoclip, een eindpresentatie en CAPSLOC On Tour, waar de jongeren met een bus met DJ en hun nieuwe skills de wijken van Capelle in gingen.

Tijdens het pilot traject van Beats, Rhymes & Life zijn de volgende lessen gegeven door professionele docenten:

Week 1. Spoken Word (door Elten Kiene)
Week 2. De geschiedenis van hiphop (door Nilton Pinheiro)
Week 3 en 4. Beatmaking (door Edinho Schmidt)
Week 5. Performance
Week 6 en 7. Rap schrijven (door Nilton Pinheiro)
Week 8. Breakdance (door Shane Boers)
Week 9. Vocal Opnemen (door Jeremiah Durant)
Week 10. Graffiti (door Daniel Claessens)
Week 11. Voorbereiden Videoshoot (door Melvin Kabelefodie)

Naast de benoemde skills die de jongeren zijn bijgebracht door de lessen, zijn ook sociale vaardigheden zoals samenwerking en werken in teamverband versterkt, hebben de jongeren geleerd hun grenzen te verleggen en geleerd te organiseren en verantwoordelijkheid te nemen.

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

Tips

Basement Battles III

Tijdens de derde editie van Basement Battles krijgen rappers en dansers in één minuut de tijd om te laten zien wat zij kunnen. Schrijf je in via basementbattles@capsloc.nl.

sTUDIO TIME

Wist je dat CAPSLOC een opnamestudio heeft, waar je iedere donderdag je eigen vocals over beats kunt opnemen en een professionele track kunt produceren? Mail voor meer info naar jeremiah@capsloc.nl, of kom gewoon eens langs.

sPIT iT oUT

sPIT iT oUT is de open mic sessie waar jij jouw bars kunt spitten en je flows en punchlines kunt upgraden! Rap en Hip Hop liefhebbers krijgen hier iedere maand in 5 minuten de gelegenheid om te laten zien wat zij in huis hebben.