Talenthouse Capelle

>> Cultuurpodium Capelle

sTory

BEATS, RHYMES & LIFE

BEATS, RHYMES & LIFE IS GEBASEERD OP DE BEHOEFTEN EN INTERESSEN DIE DE MEDEWERKERS VAN CAPSLOC SIGNALEREN ONDER JONGEREN IN CAPELLE AAN DEN IJSSEL. ER IS EEN GROTE VOORLIEFDE VOOR DE HIPHOP CULTUUR ZICHTBAAR.

Daarom is besloten hierop in te springen door middel van dit concept, waarmee de subcultuur ingebed wordt in het vaste aanbod van CAPSLOC. Hiphop is een creatieve underground cultuur waarin jongeren vaak een heleboel te vertellen hebben.

CAPSLOC streeft met Beats, Rhymes & Life naar een structurele totaalaanpak op lange termijn. De ingezette methoden moeten leiden tot de verbreding van de horizon en het interessegebied van jongeren. De visie achter deze aanpak is tevens dat CAPSLOC geen losse flodders schiet en niet zomaar incidentele activiteiten aanbied. CAPSLOC wil alle diverse activiteiten en disciplines aan elkaar verbinden en jongeren zo in aanraking laten komen met de hele hiphop scene.

CAPSLOC is er van overtuigd dat als je weet wie je bent en waar je vandaan komt, cultureel gezien, maatschappelijk gezien maar ook individueel wat jouw gevormd heeft tot de persoon die je nu bent, je steviger in de wereld staat. Je hebt meer zelfvertrouwen en bent minder beïnvloedbaar door factoren van buitenaf. Om met de woorden van de zangeres India Arie te spreken; “If I am willing to accept everything about myself, so too will anyone else.” 

WAT IS TALENTHOUSE CAPSLOC?

TALENTHOUSE CAPSLOC IS EEN INSPIRERENDE PLEK WAAR JONGEREN AAN DE SLAG KUNNEN MET AL HUN MUZIEK EN PODIUM GERELATEERDE AMBITIES EN TALENTEN. HET DOEL VAN HET TALENTHOUSE IS OM JONGEREN ALLE HANDVATEN TE GEVEN OM ZICH TE UITEN EN VERDER TE ONTWIKKELEN.

De basisvaardigheden die jongeren bij CAPSLOC leren, kunnen zij doorgeven aan anderen. Zo ontstaat het concept ‘train de trainer’: jongeren zullen de volgende lichting jongeren opleiden. Binding, samenhorigheid, activeren en participatie zijn de logische positieve gevolgen.

Naast de concerten in Cultuurpodium CAPSLOC wordt er in het Talenthouse een breed scala aan activiteiten aangeboden. In ons Talenthouse vind je de SKVR Popschool, een divers workshopaanbod en de ruimte om, in samenwerking met onze professionals, culturele projecten te ontwikkelen en zelf tot uitvoering te brengen. Een zaalcapaciteit van 300 tot 400 bezoekers, een café, een oefenruimte, een danszaal en een volledige opnamestudio bieden hier alle mogelijkheid toe.

Door het Talenthouse kan CAPSLOC optimaal gebruik maken van het uiteindelijke doel van een cultuurpodium. Het belang van jong talent is hierbij enorm. Alleen met een nieuwe lichting geïnspireerde jonge mensen, kunnen podia voortbestaan en wordt een podium een plek waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Talenthouse CAPSLOC is onderdeel van Buurtkracht; de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle aan den IJssel. Het visiedocument jongerenwerk van Buurtkracht, vind je hier!

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

Tips

Basement Battles III

Tijdens de derde editie van Basement Battles krijgen rappers en dansers in één minuut de tijd om te laten zien wat zij kunnen. Schrijf je in via basementbattles@capsloc.nl.

sTUDIO TIME

Wist je dat CAPSLOC een opnamestudio heeft, waar je iedere donderdag je eigen vocals over beats kunt opnemen en een professionele track kunt produceren? Mail voor meer info naar jeremiah@capsloc.nl, of kom gewoon eens langs.

sPIT iT oUT

sPIT iT oUT is de open mic sessie waar jij jouw bars kunt spitten en je flows en punchlines kunt upgraden! Rap en Hip Hop liefhebbers krijgen hier iedere maand in 5 minuten de gelegenheid om te laten zien wat zij in huis hebben.