Cultuurpodium Capelle

>> Talenthouse Capelle

16
03
Jongeren brengen old school hip hop naar CAPSLOC

HET CONCEPT THROWBACK IS ONTSTAAN UIT HET BREIN VAN TWEE CAPELSE JONGEREN DIE DE GLORIEDAGEN VAN DE HIP HOP CULTUUR TERUG WILLEN BRENGEN. DAAROM ORGANISEREN ZIJ IN SAMENWERKING MET CAPSLOC EEN FEEST OP VRIJDAG 24 MAART. DJS DIGGY EN ESCOBAR VOORZIEN ONS VAN DE KLASSIEKERS EN IS ER EEN LIVE OPTREDEN VAN JONG HIPHOP-TALENT JAY-WAY.

Throwback: A sudden reminder of the past. Zo staat het in de urban dictionary. Het concept Throwback is ontstaan in de muziekstudio van CAPSLOC, waar naar old school hiphop geluisterd werd en de passie hiervoor werd gedeeld. De visie van de twee jonge organisatoren is om de beginselen van hiphop hoog te houden en het stokje door te geven aan de volgende generatie. We willen bezoekers bij elkaar brengen om de ervaringen van hip hop met elkaar te delen en te genieten van de muziek. Tijdens Throwback staan DJs Diggy en Escobar achter de draaitafels en zal Jay-Way een live optreden geven.

Jay-Way
Geen doorsnee liedjes over seks, drugs en rock 'n roll, maar bewuste teksten waarmee hij zijn positieve boodschap verspreid door een verhaal te vertellen. Beginnend vanuit gospel bouwde de Amsterdamse rapper een naam voor zichzelf. Met zijn eerlijke en poëtische teksten spreekt Jay-Way niet alleen de nieuwe generatie maar een hele generatie aan. Door zijn stijl te combineren met een 90s vibe en flow verrast hij en is hij een verademing voor de oudere hiphop-fans. Naast als support act op te treden voor grote artiesten als KRS-One en Obie Trice blijft hij het publiek verrassen met zijn eigen shows.

Volgend op de eerste single Cool Kid, bracht Jay-Way in november 2015 zijn eerste soloproject Jaynalysis uit, tegelijk met de video van zijn tweede single Patrick Blows. In december 2015 nam hij de award voor Best Rapper bij de Glint Awards mee naar huis. Bij Encore and Bravoure Music werd hij in 2016 verkozen tot één van de vijf Encore Freshman van het jaar, wat resulteerde in een compilatiealbum. Zijn eerste nummer van het compilatiealbum 'Happen Dappen werd op Spotify 100.000 keer afgespeeld in de eerste week van de release en steeg direct naar nummer één in de Spotify NL Viral Chart.

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

Tips

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma en het laatste nieuws? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Zaal of vergaderruimte huren?

Een ruimte huren bij CAPSLOC betekent investeren in lokale cultuur. De inkomsten uit verhuur worden gebruikt om nieuwe projecten te ontwikkelen en om te investeren in jong talent. Lees hier meer.

DJ Café sPIN

Altijd al DJ willen worden en is het tijd om jou skills aan het publieke te laten horen? Kom dan naar sPIN! Onder begeleiding van DJ Raw Kehn kun jij op onze Pioneer CDJ2000 laten horen wat je kunt en je skills verbeteren!

Oordoppen vergeten?

Geen nood! Wij verkopen Thunderplugs in de gang naast de muntenautomaat.

Word vrijwilliger

Wil jij meewerken aan het succes van CAPSLOC? Dat kan! Meld je hier aan. Daar kun je ook meteen alle informatie lezen.


Facebook

Twitter