Cultuurpodium Capelle

The Murder Ballad

22-11vrijdag

20:00Deur open

20:30Aanvang

€ 10,00Deurverkoop

€ 7,50Voorverkoop

Concert

>> Tickets kopen

An evening to die for, met The Bullfight & Flip Noorman!

Dit wordt een hele speciale avond met twee fantastische acts en een mini expositie over "Eggs & Marrowbone", een kunstboek met schilderijen, tekeningen, (song)teksten, foto's, collages, etsen, linosneden en meer, allemaal geïnspireerd door of gekoppeld aan moordballades.

THE BULLFIGHT
Pop-noir formatie The Bullfight speelt sinds het prille begin in 2003 donkere popliedjes met een flinke dosis pathos. Hun demo-album “Lips & Ashes” deed bij independent platenlabel Livingroom Records de ogen oplichten, waarna in 2006 het officiële debuut “One was a snake” bij dit label het licht zag. In 2015 bracht de band “La Chasse” uit via het platenlabel Brandy Alexander Recordings, opgericht door gitarist en songwriter Thomas van der Vliet. Wederom waren de kritieken erg lovend. Rotterdamse undergroundmuzikant Mark Ritsema (Spasmodique) had zich inmiddels bij de band gevoegd.

Sinds 2018 werkte de band aan de soundtrack van het murder ballad-kunstproject “Eggs & Marrowbone”. Bij dit album werden ze ondersteund door onder andere Nederlands popicoon Birgit Schuurman en wederom Mark Ritsema. Vanaf 7 november zal de band tijdens een Nederlandse tour het album promoten.

FLIP NOORMAN
Na het overlijden van Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten is hij gezwicht om het programma nu ook in het theater te brengen. Bijgestaan door een deel van zijn band 'De Noormannen' brengt hij nu zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ”leve Flip Cohen”.

MINI EXPOSITIE: DE MURDERBALLAD
In 2018 en 2019 werden meer dan 100 (inter)nationale kunstenaars gevraagd om een kunstwerk bij te dragen aan het project Eggs & Marrowbone. De werken moesten geïnspireerd door of verbonden zijn met "Murder Ballads".

Zowel minder bekende als internationaal gewaardeerde kunstenaars schonken werk. Zo leverden onder andere Nick Cave, Mick Harvey, Alex Roeka, Henk Schiffmacher, James Johnston, Bart Chabot, Hans Vandenburg en vele anderen werk aan. Tot slot schreef de Nederlandse pop-noir band The Bullfight een soundtrack met originele moordballades bij het boek. Ze kregen hierbij hulp van verschillende gastmuzikanten, waaronder vaderlands popicoon Birgit Schuurman & Rotterdams undergroundfenomeen Mark Ritsema.

Het resultaat is "Eggs & Marrowbone", een kunstboek met schilderijen, tekeningen, (song)teksten, foto's, collages, etsen, linosneden en meer, allemaal geïnspireerd door of gekoppeld aan moordballades.

Tickets VVK €7.50 / deur €10

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

UITGELICHT

Schrijvers, columnisten, rappers, songwriters, graffiti artiesten, liefhebbers opgelet! Woordvoerders, woordenschatten en woordenzifters van alle woordculturen en met alle woordaccenten komen bij elkaar en maken samen woordenwolken en woordstromen. Ze spreken wartaal, straattaal, lichaamstaal en soms hun moedertaal, maar ze houden allemaal van de breedste zin van het woord. Meedoen of komen luisteren? Entree en deelname is gratis!

Nieuws