Cultuurpodium Capelle

Robby Valentine - The Alliance

03-11zaterdag

21:00Deur open

21:30Aanvang

€ 17,50Deurverkoop

€ 12,50Voorverkoop

Rock

>> Tickets kopen

Robby Valentine scoorde met zijn debuutsingle Over And Over Again begin jaren 90 een gigantische hit. Zijn debuutalbum leverde hem een Zilveren Harp op evenals een succesvolle carrière in Japan. Na de release van zijn tiende studio album Bizarro World in 2014 en de daaropvolgende Bizarro World-tour, bleef het een tijdje stil rondom de multi-instrumentalist.

Na eerst gekampt te hebben met een writers block, werd Valentine in 2016 getroffen door een ernstige ooginfectie waarbij hij 75 procent van zijn zicht verloor. Dit persoonlijke leed zette Robby weer op het muzikale spoor waar hij lang naar op zoek was geweest. Het resultaat is het volledige zelf ingespeelde nieuwe album The Alliance dat uit zal kwam op 16 juni 2018.

Soldiers of Light was de eerste single van The Alliance en een perfect visitekaartje voor dit diverse rockalbum dat de luisteraar trakteert op tien anthem-achtige stadion rocksongs. Soldiers of Light is een recalcitrante song, die oproept om vooral te staan voor wie je bent en dit niet te verloochenen voor wie, of wat dan ook.

Beluister Soldiers of Light via Spotify: https://open.spotify.com/album/0QNHNfGST8C5JvMwIT4aeY?si=WytI5CpnSyOf2YVkHXwPDA

Vlak voor het verschijnen van het nieuwe album werd Robby gedwongen om de gehele eerste persing te vernietigen. In het intro van 'Judgement Day' maakte hij gebruik van Michael Buffer's beroemde zin 'Let's Get Ready To Rumble'. Er was toestemming gevraagd voor gebruik hiervan, maar er kwam geen reactie tot het al te laat was. Als damage control bracht Valentine middels een crowdfunding actie meteen 'Judgement Day' op single uit. De fans reageerden massaal en zo kon de album release alsnog plaatsvinden.

Beluister 'Judgement Day' via Spotify:
https://open.spotify.com/album/6w63IgaH5KdjNTYXXH3uTw

The Alliance kwam uit op 16 juni 2018. In Een afgeladen P3 werd het album voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Op 3 november is het aan CAPSLOC om THE ALLIANCE TOUR naar Capelle aan den IJssel te brengen. Valentine zal daar tijdens de twee uur durende show zowel het nieuwe als eerder verschenen werk de revue laten passeren.

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

UITGELICHT

Schrijvers, columnisten, rappers, songwriters, graffiti artiesten, liefhebbers opgelet! Woordvoerders, woordenschatten en woordenzifters van alle woordculturen en met alle woordaccenten komen bij elkaar en maken samen woordenwolken en woordstromen. Ze spreken wartaal, straattaal, lichaamstaal en soms hun moedertaal, maar ze houden allemaal van de breedste zin van het woord. Meedoen of komen luisteren? Entree en deelname is gratis!

Nieuws