Cultuurpodium Capelle

TIHALO II

30-06zaterdag

13:00Deur open

13:30Aanvang

€ 10,00Deurverkoop

€ 7,50Voorverkoop

Festival

>> Tickets kopen

Mae Ite Keku Tiha
Let us beat the Drum

Tihalo II is een Moluks cultureel festival. Alles draait om de Tifa, Tiha, Tihalo; de Molukse trom. De tifa, trom is bijna niet meer weg te denken in de Molukse samenleving. Kom en maak opnieuw kennis met de warme Molukse Cultuur vol muziek, dans, lezingen, kraampjes vol mooie spullen, gezelligheid en natuurlijk...Moluks eten! Ook kun je kennismaken met de overige Pacific eilanden, zoals Tahiti, Fiji en Samoa.

Line Up Podiumprogramma 2018:
The Brothers Timisela, Joop P and friends
Hita Mahae, Joenoes Polnaya, Maeva, Tomo Hasa, Wamuren, Tiga Batang Rumah, Hawaiian Fantasy, Eseu Palaloi en meer

Martkterrein
Diverse stands met eten, sieraden, informatie en andere producten, met stands van o.a. Tihamanue, Aniata design, Manis-e import, Sate Lounge, BAM en PAK.

Live tattooing door Delano Noija.

Een moment van weerzien en nieuwe ontmoetingen. En dit alles vind plaats in cultuurpodium CAPSLOC te Capelle aan den IJssel.

Meer info artiesten:

Joenoes Polnaya, 28 jaar.
Geboren in Assen, opgegroeid in de Molukse wijk in Tiel en kwam door zijn studie aan de theaterschool in Rotterdam terecht. Als mens gaat hij altijd opzoek naar verbinding. Als acteur verteld hij het liefst verhalen waar een taboe op liggen. Met dit als startpunt heeft hij een onderzoek gedaan onder de Molukse jongeren. Waar houden de jongeren zich mee bezig? Waar lopen ze tegenaan? Wat zouden ze willen veranderen? Hoe kijken ze naar de geschiedenis en wat hopen ze voor de toekomst? Op het Tihalo festival zal hij hierover vertellen in een sketch.
Joenoes

Maeva
Maeva is een culturele dansgroep gericht op de dansen uit de South Pacific. Wij dragen de dansen uit vanuit Hawaii, Frans PolynesiŽ met name Bora Bora, Moorea en Tahiti waar de karakteristieke Tahitiaanse drums en drumpatronen vandaan komen.

Hierop worden authentieke Polynesische choreo's gedanst verkregen door onze leraar, Kaili Francisco ( Tahitiaans drum/dansleraar uit Hawaii en grondlegger van de wereldberoemde danscompetitie de Tahiti Fete )
Maeva

Joop and Friends
Joop & Friends is een vocal harmony groep uit Amsterdam die ruim tien jaar geleden als gelegenheidsformatie begon. Ze zingen zowel gospel als pop en Molukse traditionals (lagu2).
De groep bestaat uit Peter Lengams, Alex Pattipeiluhu, Robert Matulessy en Joop Pattinasarany.

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

UITGELICHT

Schrijvers, columnisten, rappers, songwriters, graffiti artiesten, liefhebbers opgelet! Woordvoerders, woordenschatten en woordenzifters van alle woordculturen en met alle woordaccenten komen bij elkaar en maken samen woordenwolken en woordstromen. Ze spreken wartaal, straattaal, lichaamstaal en soms hun moedertaal, maar ze houden allemaal van de breedste zin van het woord. Meedoen of komen luisteren? Entree en deelname is gratis!

Nieuws