Cultuurpodium Capelle

TIHALO presents MASSADA support: Eseu Palaloi

07-04zaterdag

20:30Deur open

21:00Aanvang

€ 15,00Deurverkoop

€ 10,00Voorverkoop

Rock

>> Tickets kopen

TIHALO PRESENTS MASSADA

In de aanloop naar 30 juni waarop Tihalo II plaats gaat vinden warmen we jullie graag alvast een beetje op en brengen we jullie alvast in de Tihalo vibes met Tihalo presents Massada. Met Eseu Palaloi als voorprogramma.

MASSADA
Eigenlijk heeft deze band natuurlijk geen introductie meer nodig. Dit jaar vieren ze hun 40-jarige bestaan met een clubtour en een dvd release.
Voor wie toch nog even (een deel van) het hele verhaal wil lezen;

De band begon in de jaren 60 als The Eagles en speelde voornamelijk op Molukse feesten. Toen de Amerikaanse Eagles hits in Nederland begonnen te scoren werd de groepsnaam in 1973 in Massada veranderd.

In 1978 verscheen het langverwachte debuutalbum Astaganaga met de hitsingles Dansa en Latin Dance. Latijns-Amerikaanse ritmes overgoten met een Moluks sausje.

De opvolger verscheen in mei 1979 Pukul Tifa klonk "Molukser" dan het debuutalbum en diezelfde maand speelde Massada op Pinkpop, daarna volgde o.a. een tournee door Duitsland.

In 1980 kwam het derde album uit; Pusaka bevatte de single Sajang ť. Deze single, die opviel vanwege het dames- en kinderkoor, bereikte in Nederland de nummer 1-positie van de hitparades.

Anno 2018 speelt Massada, onder leiding van voorman Johnny Manuhutu nog steeds de sterren van de hemel op binnenlandse en buitenlandse concertpodia, en op 07 april dus in CAPSLOC, Capelle aan den IJssel.

ESEU PALALOI

Al 20 jaar de meest toonaangevende tifagroep in Nederland. Opgericht toentertijd door Joop Abraham en Chris Muskita, met als doel
de Molukse Cultuur bij de jongeren aan te wakkeren. Anno nu is dat gelukt en niet alleen bij de jongeren ook ouderen waarderen het geluid van de groep heel erg! De groep begon met 15 man en is nu aardig uitgedund naar een vaste harde kern die her en der speelt.

Van officiŽle openingen tot verjaardagen, van Pasar Malams tot bantuan
op cds, van oom Ais Lawalata tot de New Cool Collective (Nederlands
topjazzband) Arles Tita, noem het maar op, ESEU PALALOI heeft het
gedaan of doet het nog steeds.

Repertoire bestaat uit traditionals tot zelfgeschreven nummers, ook is
de groep versterkt met danseressen en zelfs een zangeres, de jongste
telg is pas 12 jaar en van de 4e generatie.

De groep heeft als basis de pelaschap en liefde van 2 kampongs die een
grote rol spelen in het bestaan van de groep, nl die van Allang en
Latuhalat, maar niet vergeten, ook een grote omhelzing vanuit de
Noord-Molukken, die het hele plaatje compleet maakt.

Mae ite keku tiha
Let us beat the Drum

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

UITGELICHT

Schrijvers, columnisten, rappers, songwriters, graffiti artiesten, liefhebbers opgelet! Woordvoerders, woordenschatten en woordenzifters van alle woordculturen en met alle woordaccenten komen bij elkaar en maken samen woordenwolken en woordstromen. Ze spreken wartaal, straattaal, lichaamstaal en soms hun moedertaal, maar ze houden allemaal van de breedste zin van het woord. Meedoen of komen luisteren? Entree en deelname is gratis!

Nieuws