Cultuurpodium Capelle

Orange Grove ft. Brainpower

04-11zaterdag

21:00Deur open

21:30Aanvang

€ 10,00Deurverkoop

€ 7,50Voorverkoop

Rock

>> Tickets kopen

Orange Grove
Een 'feel good expierence'. Zo mag je luisteren naar de muziek van Orange Grove noemen. De vijf bandleden zijn afkomstig van St. Maarten, Curacao en Suriname. Ze vonden elkaar in Rotterdam waar twee leden ook zijn opgegroeid. De overzeese invloeden hebben een positieve upbeat, reggae-sound als resultaat. Hun muziek is een mengeling van reggae, ska, rap en rock. Dit gecombineerd met de rauwe stem van leadsinger Michael Maidwell maakt Orange Grove een reggae-band met een scherp randje.

Orange Grove is in 1999 opgezet door Michael Maidwell en een aantal vrienden. De band deed het goed, en nam ook Roger Peterson in als tweede zanger. Samen namen ze een aantal sterke nummers op. Na een tijd hebben ze ervoor gekozen uit elkaar te gaan en kreeg Intwine een platencontract aangeboden. De andere bandleden stonden vervolgens voor de keuze met welke band door te gaan. Zij besloten met Intwine door te gaan om hun carriere op weg te helpen. Michael heeft sindsdien niet stilgezeten. Hij heeft onder andere voor Intwine meegeschreven aan een aantal liedjes op de verschillende albums door hen uitgebracht.

Brainpower
Brainpower behoeft eigenlijk geen introductie meer. Een sterke live artiest die met o.a. 6 x Lowlands, 5 x Noorderslag, 2 x Pinkpop en in totaal ruim 3000 shows in het binnen- en buitenland de nodige podiumervaring met zich meebrengt.

De rapper heeft 10 albums met een top 100 notering uitgebracht en meer dan 20 gouden & platina platen en diverse andere awards ontvangen voor zijn werk. Bovendien is hij de eerste Nederlandstalige solo mc die nummer 1 hits heeft gescoord in Nederland en BelgiŽ.

Niet alleen in het Nederlands kan Brainpower goed overweg met woorden, maar ook in de Engelse taal. Dat bewijst hij met de plaat Determination die hij in 2015 uitbracht. In 2016 kwam zijn album Even Stil (2005) opnieuw uit - dit keer in een deluxe edition dubbel cd-versie van Universal Music; Brainpower is hiermee de eerste Nederlandse rap-artiest die in deze serie zit, tussen grote namen als Bob Marley, Nirvana en Public Enemy.

De single All The Same is goed opgepakt in Amerika. All The Same kwam binnen op 11 in de National Record Breakers Charts van 2016. In 2017 slaat Brainpower de handen ineen met Re:Freshed Orchestra. Zij zullen het 15 jaar oude album Verschil Moet er Zijn nieuw leven inblazen op het podium.

Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@capsloc.nl
Pelikaanweg 3
Capelle aan den IJssel
010 - 258 78 50
info@talenthousecapsloc.nl

UITGELICHT

Schrijvers, columnisten, rappers, songwriters, graffiti artiesten, liefhebbers opgelet! Woordvoerders, woordenschatten en woordenzifters van alle woordculturen en met alle woordaccenten komen bij elkaar en maken samen woordenwolken en woordstromen. Ze spreken wartaal, straattaal, lichaamstaal en soms hun moedertaal, maar ze houden allemaal van de breedste zin van het woord. Meedoen of komen luisteren? Entree en deelname is gratis!

Nieuws